Ku të Testohem

Spread the love

*Vizitor i nderuar. Projekti Shqiptar i ADN-së, Albanian Bloodlines, është i udhëhequr nga administatorë vullnetarë. Ne nuk punojmë për Dante Labs, FamilyTreeDNA, YSEQ, ose ndonjë tjetër laborator të testimit të ADN-së. Thjeshtë, ju i bleni testet direkt, kurse ne merremi me analizë dhe interpretim të rezultateve*

VINI RE: Testet e Y-DNA janë vetëm për meshkuj, pasi femrat nuk posedojnë kromozomin Y

Për Projektin Shqiptar të ADN-së, pranojmë njërën nga opsionet e mëposhtme:

• Family Tree DNA (iGenea)

Testimi në FTDNA mund të porositet në linkun e mëposhtëm. Për prejardhjen e linjës atërore (Y-DNA), rekomandohet Y-DNA37 ose rezolucion më të lartë, nën “Male Line Testing”. Kurse për ju që jeni të interesuar edhe për test Autosomal, rekomandohet FamilyFinder + Y-DNA37 nën “Combined Tests”. Linku i porositjes:
https://www.familytreedna.com/group-join.aspx?group=AlbanianBloodlines&code=B11086

• YSEQ

YSEQ është nje kompani që specializon në Y-DNA dhe bazuar në Gjermani. YSEQ Alpha-Beta (Y-DNA37), që mund të përdoret për prejardhjen e linjës atërore, kushton vetëm $85 dhe mund të porositet këtu: https://www.yseq.net/product_info.php?cPath=23&products_id=34

Me rëndësi: Pasi që bëhet porositja në YSEQ, bashkohuni në grupin Albanian Bloodlines, për një analizë të Y-DNA haplogrupit kur vjen rezultati. Thjeshtë, në llogarinë tuaj në YSEQ shkoni te: My Account > Group Browser > Në faqen që vijon shkoni me poshtë deri tek 109. Albanian Bloodlines, dhe pranë klikoni “JOIN”.

• Whole Genome Sequencing

Dante Labs ofron teste “Whole Genome Sequencing” apo “WGS”. Ky është test i plotë e i përparuar që përfshin tërë gjenomin tuaj. Rekomandohet WGS 30X. Mund ta porisitni këtu: www.dantelabs.com

Pasi që ju del rezultati, na kontaktoni tek: gjenetika.shqiptare@gmail.com dhe ne ju ndihmojmë me analizën dhe interpretimin e kromozimit Y (Y-DNA).

Info Shtesë

FamilyTreeDNA kushton pak më shtrenjtë. Mirëpo nëse çmimi nuk ka rendësi, FTDNA është opsioni më i mirë, pasi ka databazë që ju lidh me kushërinjtë gjenetik dhe mundësi komunikimi me ata. Gjithashtu ofron mundësinë për t’u bashkuar projekteve gjenetike të ndryshme në FTDNA, si dhe testin e avancuar të kromozomit Y, “Big Y-700”.

Përndryshe, pasi që ta porositni testin, FTDNA ose YSEQ do t’u dërgojë konfirmin në email-in tuaj, si dhe info rreth llogarisë. Pakon që mbledh mostrën do ta dërgojnë permes postës, që zakonisht arrin për dy javë. Në të do të keni udhëzime si behet testi (përmes pështymës, si shembull shikoni foton lart). Pasi që bëhet testi, kthenje në adresën e FTDNA ose YSEQ përmes postës. Adresën do ta keni në paketë.  Kur të mbërri në laboratorin e FTDNA ose YSEQ, rezultati zakonisht vjen prej 2 deri me 6 javë, dhe kur të jetë gati do t’ju lajmërojnë përmes email.

Shiko edhe: Bazat e Testimit GjenetikSpread the love